Welcome to our site

welcome text --- Nam sed nisl justo. Duis ornare nulla at lectus varius sodales quis non eros. Proin sollicitudin tincidunt augue eu pharetra. Nulla nec magna mi, eget volutpat augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer tincidunt iaculis risus, non placerat arcu molestie in.

WEB SAYFASININ KAYNAK KODUNU GÖRMEK

19 Aralık 2008 Cuma

WEB SAYFASININ KAYNAK KODUNU GÖRMEK
Browser'da kaynak(HTML kodu) nasıl görürüz?
Dosyalarımızı upload etmeden önce sizlerle web tasarımcılarının en büyük sırrını paylaşmak istiyorum: souRce code, yani sayfanın kaynak kodu. Evet ben dahil birçok tasarımcının belkide ilk öğrendikleri şey, web sitelerinin kodlarına merak edip bakmak. Böylece birçok şeyin nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz. Neden bakmamıza izin veriliyor diye sorabilirsiniz, fakat ne yapalım web tarayacılarının çalışma sistemi böyle. Peki, şimdi kaynak nasıl görülür ona bakalım.
Farenizi görünüm menü'sünün üzerine getirin ve menü'den 'Kaynak' seçin,
seçtikten sonra göreceksiniz yeni bir NotDefteri penceresi açılacak, karşınıza belki biraz karmaşık yazıların ve html kodlarının olduğu bir dosya gelecek. İşte bu gördüğünüz web sayfasını oluşturan kod. Artık sizde bir profesyonel sayılabilirsiniz ve bu sayfayı dizayn edenin sırrını çözdünüz. Çok karmaşık gibi görunebilir fakat panik olmayın, bir sonraki sayfadaki HTML kılavuzu ile en karışık bir sayfada bile neyin ne olduğunu aşağı yukarı anlayabilirsiniz.

Web Tasarımı yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayınız


Sizinde bir web siteniz olmasını istiyorsanız buraya tıklayın. Web tasarım konusunda bilgi almak için buraya tıklayın

0 yorum: