Welcome to our site

welcome text --- Nam sed nisl justo. Duis ornare nulla at lectus varius sodales quis non eros. Proin sollicitudin tincidunt augue eu pharetra. Nulla nec magna mi, eget volutpat augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer tincidunt iaculis risus, non placerat arcu molestie in.

Hazırlanması

19 Aralık 2008 Cuma

Hazırlanması

Zor olan işlem, sayfaların içine içeriğin yerleştirilmesi değil, bu içeriğin hazırlanmasıdır.
Tahmin edebileceğiniz gibi, sayfalarda yer alan grafikler metinlerden daha da zor hazırlanırlar.
Çünkü sayfada yer alacak renkler ve grafik tasarımları sitenin genel çizgisini belirleyeceği için, özenle ve uyumlu bir şekilde hazırlanmalıdır.

Bu tip programlar ile hazırlanacak site grafiklerinde görselliğin yanında dikkat edilecek bir başka unsur da grafik dosyalarının boyutlarının küçük olmasıdır.
Çünkü ne kadar fazla grafik kullanılırsa, site o kadar yavaş açılacaktır ve bir site ne kadar görsel olursa olsun, eğer yavaş açılıyorsa pek de cazip olmayacaktır.

Bu tür çeşitli grafikleri tasarlamak için kullanabileceğiniz yegane program Photoshop'dur.
Ancak ücretli ve profesyonel bir program olan Photoshop'un yerine buna çok yakın olan tamamen bedava olarak dağıtılan Paint Shop Pro adlı Shareware programı da kullanabilirsiniz.

Bu ve buna benzer programlar ile rahatlıkla arka fonlar, Web tuşları, başlıklar ve Banner'lar gibi sabit Web grafiklerini oluşturabilirsiniz.

Sayfaların Web Alanına Gönderilmesi

Grafikleri tasarladınız ve metinleri hazırladınız. Bunları bir Web tasarım programı ile Web sayfası haline getirdikten sonra hazırlamış olduğunuz Web sayfalarını kullanıcılara ulaştırabilmeniz için bunları yerleştireceğiniz Internet üzerinde bir disk alanına yani Web alanına ihtiyacınız olacaktır.

Bu işlem için en iyi çözüm yine Internet üzerinde size bedava sabitdisk alanı (host) sağlayan bir sunucu bulup sayfalarınızı oraya yerleştirmektir.Eğer alacağımız alanın FTP desteği varsa, yaptığımız sayfaları CuteFTP gibi FTP programları ile sunucu üzerindeki alana gönderebilirsiniz.

Sitenizin Barınacağı Sunucuyu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Ayrıntılar

Internet üzerinde yasal olmadığı kanıtlanmış MP3'ler, emülatör dosyaları, Crack, Hack, Warez, çalınmış şifreler ve benzeri içerikle Adult öğelere sitenizde yer vermekten kaçının.

Seçtiğiniz sunucunun teknik özelliklerini mutlaka dikkate alın. Örneğin Frame yani çerçeveye izin vermeyen bazı sunucular, iki ya da daha fazla parçadan oluşmuş site tasarımınızı tam anlamıyla sunamayacaklardır.

Bunun yanında her sunucu çok serbest bir şekilde CGI, Perl gibi dillerin kullanılmasına izin vermeyebilir.

Unutulmaması gereken fazla disk alanı her zaman en iyi şey değildir. Sınırsız bir alanda hiçbir özellik desteklenmeyeceği gibi, 3MB'lık bir alan sağlayan sunucu, buna karşılık Frame'den CGI dilllerine kadar her şeyi destekleyebilir.

Web Tasarımı yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayınız


Sizinde bir web siteniz olmasını istiyorsanız buraya tıklayın. Web tasarım konusunda bilgi almak için buraya tıklayın

0 yorum: